Busreis wintersport naar Pera di Fassa vergelijken

Op wintersport met de bus naar Pera di Fassa? Dit kleine dorp grenst direct aan twee liftverbindingen en is niet al te druk. Boek al een (retour) busreis v.a. 99,-!

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Busreis naar Pera di Fassa – Goede ligging aan diverse skilfiften

Pera di Fassa is een goed bereikbare plaats die ook pal aan liftverbindingen naar verschillende pistes ligt. Over die pistes vertellen we verderop meer. In Pera di Fassa is eigenlijk weinig te doen behalve wintersporten. Je zit perfect qua verbindingen, zowel met openbaar vervoer als met de auto en natuurlijk met de liften. Het enige dat verder in Pera di Fassa te doen is, is het avontuurpark waar je avontuurlijke sporten kunt doen. Pera di Fassa is dus vooral een bestemming voor je wintersport.

Net als Pozza di Fassa, ligt Pera di Fassa in de Val di Fassa. Dat is een skigebied in het Italiaanse Trente/Zuid-Tirol. Pera di Fassa is een kleine gemeente met zo’n 500 inwoners. Wel is er een wekelijkse markt te vinden. Dat is altijd een leuke extra als je op vakantie bent natuurlijk.


Info over Pera di Fassa

pistes

Pistes in Pera di Fassa

In Pera di Fassa vind je dan ook twee liftverbindingen naar pistes. Beide leiden vooral naar blauwe pistes. Daarom is het een goede locatie voor kinderen en beginners. Blauwe pistes zijn namelijk de meest gemakkelijke pistes, hoewel er soms ook groene pistes worden aangeduid die nog gemakkelijker zijn dan de blauwe. Hoe dan ook zit je in Pera di Fassa goed als je nog nieuw bent in de wereld van wintersport. Je bent zo bij de piste en de meeste pistes zijn niet al te moeilijk.

Maar wie meer uitdaging zoekt in de wintersport kan vanaf die liftverbindingen nog verder omhoog op zoek naar rode en zwarte pistes. Je zit dus qua verbinding daarvoor nog steeds perfect. Alleen daal je vanaf die pistes niet af terug naar Pera di Fassa. Je zit in Pera di Fassa nog steeds midden in een skigebied met een heleboel pistes. Je kunt er dus ook voor kiezen om met het openbaar vervoer of met een auto verderop de pistes op te zoeken. Je zit bijvoorbeeld ook vlakbij de Sella Ronda, Carezza en Belvedere di Canazei. Dit zijn allemaal populaire skigebieden met moeilijkere pistes dan de pistes die direct aan Pera di Fassa liggen.

accommodaties

Accommodaties voor wintersport in Pera di Fassa

Omdat Pera di Fassa niet heel erg groot is, zijn er ook niet zo veel accommodaties als in andere plaatsen. Zorg dus dat je op tijd je accommodatie boekt als je nog alle keuze wil hebben. Er is wel genoeg variatie in het soort accommodaties in Pera di Fassa. Zo kun je kiezen voor een hotel waarbij spa faciliteiten horen en er gratis ontbijt is, maar je kunt ook voor een goedkopere optie gaan die weer ingesteld is op het huizen van jongere mensen. De hotels liggen meestal meer naar het centrum dan bij de liften, maar Pera di Fassa is zo klein dat dit eigenlijk weinig uitmaakt.

Het zijn vooral appartementen die nabij de liftverbindingen liggen. Meestal is zo’n appartement geschikt voor 4, 6 of 8 personen. Je kunt er dus zowel als gezin terecht als met een vriendengroep. De liften zijn ook pal naast de bushalte. Vanaf andere plaatsen kun je dus ook de pistes goed bereiken als je zoekt naar een meer levendige locatie voor je verblijf.

bus

Buspendel naar Pera di Fassa

Met een busreis Pera di Fassa maak je het jezelf in ieder geval gemakkelijk. Je hoeft dan namelijk niet zelf te rijden. Dat is erg voordelig wat betreft energie. In de bus kun je bijslapen of gewoon genieten van het mooie uitzicht onderweg naar Pera di Fassa. Je hoeft ook niet je spullen steeds te verplaatsen, zoals je wel moet doen als je kiest om met het vliegtuig op wintersport te gaan. Een busreis is sowieso vaak de voordeligste optie en het meest praktisch als je met een groep op wintersport gaat.