Vergelijk de wintersport busreizen naar Klausen

Kies voor een busreis naar het skiplaatsje Klausen in Zuid-Tirol. Boek al een busreis (retour) naar Klausen v.a. € 155,-!

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Busreis naar Klausen – In het Italiaans ook wel Chiusa genoemd

Klausen, of in de originele naam Chiusa, is een plaats in Italië in de regio Zuid-Tirol. Met een busreis Klausen kun je dus mooi op wintersport gezien de locatie van de plaats. Maar Klausen heeft meer te bieden dan alleen maar wintersport. Zo is Klausen ook bekend als kunstenaarsplaats met een hoop geschiedenis. Je kunt er dus mooi je wintersportvakantie afwisselen met culturele uitjes. Een perfecte vakantie voor het hele gezin of een hele groep vrienden bijvoorbeeld.

Wij vertellen je hier meer over Klausen. Zoals over de geschiedenis van de plaats, de pistes in Klausen en de beste wintersportverblijven in Klausen. Een busreis Klausen maakt alles een stuk beter bereikbaar en ontzorgt je van een hoop reisstress. Daar sluiten we mee af.


Info over Klausen

pistes

Over Klausen

Klausen ligt in een prachtig wintersportgebied met mooie bergen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier mooie omgevingen kunt vastleggen. Dat had Albrecht Dürer, de kunstenaar, ook door. Klausen wordt daarom ook de stad van Dürer genoemd, hoewel de kunstenaar hier niet vandaan kwam. Klausen bestaat al sinds de Middeleeuwen en is bekend als kunstenaarsplaats. Vandaar dat er ook veel cultuur te vinden is. Het artistieke gevoel van de plaats wordt nog altijd erkend en uitgedragen. Tussen het skiën en snowboarden door valt er dus genoeg te beleven en leren met een busreis Klausen.

pistes

Pistes in Klausen

De plaats Klausen in Italië is niet bijzonder groot. Direct aan de plaats zijn dan ook niet veel pistes, maar verderop heb je wel een hoop keuze. Zo ligt Klausen in de buurt van onder andere Seiser Alm, Rittner Horn en Plose. Dit zijn een aantal skigebieden met verschillende mogelijkheden qua niveau en hoogte. Seiser Alm is bijvoorbeeld populair onder beginnend wintersporters. Je kunt in Klausen rustig leren wintersporten, maar als je uitdaging zoekt in de pistes, zul je toch een stukje verderop moeten zijn. Het voordeel van verblijven in Klausen is wel dat je de rust aan het einde van de dag kunt opzoeken. Dat maakt Klausen zo ideaal voor een familievakantie of wanneer je wel een beetje wil wintersporten, maar niet iedere dag op de piste hoeft te staan.

accommodaties

De beste accommodaties voor wintersport in Klausen

Voor je verblijf in Klausen zijn er talloze opties aan hotels. Je kunt zowel in de plaats als verderop richting de berggebieden verblijven. Het is maar net waar je meer behoefte aan hebt. Als je in de plaats zelf verblijft, zit je direct dicht bij de rivier die door Klausen stroomt, bij musea, restaurants en supermarkten. Ook verder in de omgeving van Klausen kun je verblijven met restaurants in de buurt. Veel hotels hebben ook een eigen restaurant.

Geen hotel bij je busreis Klausen

Wil je liever niet in een hotel? Dan kun je nog steeds in Klausen zelf terecht, hoewel het aanbod wat kleiner is. Er zijn bijvoorbeeld een aantal vakantiewoningen te huur. Vaak is dat toch het ideale wintersportverblijf, hoewel de meeste hotels ook wel berekend zijn op wintersporters. Behalve vakantiehuizen vind je in Klausen ook een camping. Dat is tijdens de wintermaanden misschien niet ideaal, maar ook in de zomer is Klausen een mooie vakantiebestemming. Op de camping zijn ook vakantiehuisjes te boeken, wat wel weer handig is voor de wintersport.

bus

Buspendel naar Klausen

Om onbezorgd van een wintersport vakantie te kunnen genieten is het prettig om direct uitgerust aan te komen. Dit kan door met een busreis naar Moena af te reizen. Het is mogelijk om hiervoor losse tickets te kopen, zodat je zelf je accommodatie kan kiezen. Tijdens de reis hoef je je nergens zorgen over te maken en kan je in alle rust genieten van het uitzicht. De busreis duurt ongeveer 15 uur vanuit Nederland. De ruim 1000 kilometer die afgelegd moeten worden zijn voornamelijk via de snelweg.