Busreis wintersport naar Mezzana vergelijken

Comfortabel op wintersport met de bus naar Mezzana, een authentiek skidorp dat geschikt is voor allerlei gezelschappen(van beginner tot expert)? Boek al een (retour) busreis v.a. 99,-!

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Busreis naar Mezzana – Wintersport in een authentiek Italiaans dorpje

Wie zowel wil genieten van wintersport als wil profiteren van de authentieke Italiaanse sfeer zit met een busreis Mezzana goed. Mezzana ligt namelijk tussen verschillende skigebieden in. Dat betekent dat je in Mezzana precies goed zit voor allerlei gezelschappen. Of je nu met vrienden gaat waarbij iedereen op een ander niveau zit qua ski- en snowboardvaardigheid of juist met het gezin en jonge kinderen. Bovendien zit je niet direct in de drukste skigebieden. Daardoor kun je ook genieten van het Italiaanse dorp Mezzana zelf. Dit is overigens ook een mooi dorp om te bezoeken buiten het wintersportseizoen.


Info over Mezzana

pistes

Authentiek Italiaans dorp

Met de busreis Mezzana word je meteen in de plaats afgezet. Dat is wel zo handig, want het vliegveld zit bijna 150 kilometer verderop. De busreis brengt je vanuit Nederland direct in het authentiek Italiaanse dorp. Je vindt hier de Italiaanse keuken en sfeer, maar vooral zijn er nog bewaarde oude fresco’s te zien in Mezzana. Het is een prachtig dorp om in te wandelen. Het blijft wel een dorp. Ben je op zoek naar de feestjes tot diep in de nacht, dan is Mezzana misschien te rustig voor je. Houd je wel van die rust na een dag op de piste, dan zit je hier perfect.

pistes

Pistes in Mezzana

Zeker omdat je vanuit Mezzana goed naar verschillende pistes kunt. Bijvoorbeeld naar Folgarida of Madonna di Campiglio. Beide zijn pistes met verschillende afdalingen. Je vindt hier voornamelijk blauwe en rode pistes, maar ook een paar zwarte pistes. Vooral in Madonna di Campiglio kun je verschillende afdalingen nemen. Zo verveel je je nooit op de piste, er is altijd een nieuwe afdaling te proberen. Ook Marilleva is erg dicht bij Mezzana. Het dorp is verbonden met de skigebieden door een skilift. Je komt dus gemakkelijk vanuit het dorp in de skigebieden.

accommodaties

De beste accommodaties voor wintersport in Mezzana

Mezzana is een dorp en heeft dan ook niet bijster veel accommodaties. Wel is het dorp berekend op wintersporters en toeristen. Want ook in de zomer is Mezzana een leuke plek voor een kleine vakantie of een dagje uit in Italië. Het dorp mag dan niet zo groot zijn, er is wel genoeg keuze in de accommodaties. Zo zijn er appartementencomplexen waar je een appartement voor je vakantie kunt huren, maar natuurlijk ook hotels. De hotels vind je zowel in het dorpscentrum als meer aan de kant van de pistes van Folgarida. Veel hotels bieden ook spa faciliteiten.

 

Appartementen liggen qua locatie in en om Mezzana hetzelfde verspreid als de hotels. Ze zijn geschikt voor kleinere gezinnen of juist voor groepen van 6 mensen. Veel meer ruimte bieden de individuele appartementen niet. Ben je met meer, dan kun je natuurlijk meerdere appartementen in een complex boeken. Meer buiten het centrum kun je ook een B&B boeken. Dat is voor vriendengroepen misschien niet de beste accommodatie, maar wel wanneer je met je partner bijvoorbeeld op zoek bent naar een socialere verblijfslocatie tijdens je vakantie.

bus

Buspendel naar Mezzana

De busreis Mezzana ontneemt je in ieder geval van een hoop stress wat de reis betreft. Je kunt in Nederland op de bus stappen en wordt in Mezzana afgezet. Dat betekent dat je niet hoeft na te denken over de route en welke afslag je moet nemen of hoe je de files kunt vermijden. Je hoeft ook niet zelf door bergen en sneeuw te rijden, maar kunt gewoon genieten van de prachtige route die je aflegt. Ook is het een stuk gemakkelijker dan het continu moeten overpakken van je spullen wanneer je met het vliegtuig naar Mezzana zou gaan voor de wintersport.