Vergelijk de busreizen naar het skigebied Valmeinier

Ervaar de echte Franse cultuur in het charmante Valmeinier, een favoriete wintersport gebied voor velen. Verschillende accomodaties met skipas en buspendels beschikbaar. Al vanaf 225,-

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Wintersport in Valmeinier – op skivakantie in de Franse bergen

Wie denkt aan typisch Franse bergdorpjes, ziet Valmeinier voor zich. In dit charmante boerendorpje wordt als sinds jaar en dag geskied. Het is dan ook een zeer geliefde bestemming voor (Nederlandse) wintersporttoeristen. Sinds 1974 is er naast het oorspronkelijke dorp een prachtig nieuw dorp gebouwd, dat ‘Valmeinier 1800’ heet. Hierdoor is het skiën alleen maar aantrekkelijker geworden, want dit dorp is speciaal ingericht op de wintersport. Hoewel nieuwbouw, is dit dorp sfeervol en gezellig: het massatoerisme is hier (nog) niet neergestreken.

In de Franse Alpen is het goed vertoeven. Valmeinier ligt op enige afstand van de meer populaire skioorden in Frankrijk en Oostenrijk, dus weg van de drukte en het overdreven gedoe: je komt hier niet voor de disco en de après-ski, maar voor de Franse kaas, Franse wijn en de Franse bergen. Wie naar Valmeinier komt, krijgt een onvergetelijke beleving voorgeschoteld, en kan zich bovendien rijk rekenen met enkele van de mooiste pistes die Frankrijk kent.

Vergelijk alle busreizen naar Valmeinier


Meeste geboekte busreizenInfo over Valmeinier

pistes

Pistes in Valmeinier

Dat het goed skiën is in Valmeinier, zal niemand verbazen. Men heeft zelfs een heel nieuw dorp gebouwd om de ski-ervaring hier beter bereikbaar te maken. In Valmeinier wordt vooral gemikt op de beginnende wintersporter en de kinderen. Er zijn veel relatief vlakke en makkelijke banen te vinden, waar je het skiën onder de knie kunt krijgen. Voor de ervaren wintersporter zijn er wat steilere pistes te vinden, zodat iedereen hier prima aan zijn trekken kan komen.

accommodaties

Accommodaties in Valmeinier

De verblijven in Valmeinier zijn modern, ruim en goed opgezet. Vooral voor gezinnen met kinderen is het hier goed vertoeven, want er is veel keuze en de prijzen zijn niet hoog – veel goedkoper dan in andere stukken van Frankrijk. Voor wie houdt van lekker eten en drinken is het hier bovendien genieten, want de Franse keuken is heir goed vertegenwoordigd. Ben je op zoek naar de après-ski en een heftig nachtleven, dan kom je hier echter bedrogen uit: Valmeinier is een rustig dorp, waar je zelden tot laat kunt doorfeesten.

bus

Buspendel naar Valmeinier

De rit naar Valmeinier is ongeveer 1200 kilometer vanuit Nederland. Een heel eind dus, en daar komt nog eens bij dat de weg behoorlijk lastig is: over de Col de Télégraphe loopt een steile en bochtige weg, die vooral met veel sneeuwval erg verraderlijk kan zijn. Al met al extra aantrekkelijk om met een georganiseerde busreis te gaan, als je kiest voor een vakantie naar Valmeinier. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar vaak ook goedkoper dan als je de reis op eigen houtje zou ondernemen.