Vergelijk de busreizen naar het skigebied Pertisau

Ga met een busreis naar Pertisau en ervaar het rustgevende atmosfeer. Verschillende accomodaties inclusief skipas en buspendels beschikbaar. Al vanaf 109,- !

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Wintersport in Pertisau – een wintersportvakantie aan de Achensee

Aan de Achensee in het noorden van Tirol ligt het dorpje Pertisau. Vanuit hier zijn er uitstekende gelegenheden om te skiën, te wandelen en te langlaufen. Dit kleine dorpje is hoogst charmant, en straalt een authentiek Tiroler sfeer uit. Met uitzicht op het meer in het dal is het prachtige plek om van de rust en de natuur te genieten. Het toegankelijke skigebied is geschikt voor beginnende wintersporters en kinderen, met veel blauwe en enkele rode pistes. Dat maakt het dus een prima vakantielocatie voor gezinnen met kinderen.

Voor wie op zoek is naar een skivakantie met drukte, feest en gezelligheid is Pertisau niet de place to be. Hoewel het nooit ongezellig is in dit dorp, zijn er voor de après-ski weinig mogelijkheden, want het dorp kent maar één café. Nee, Pertisau is eerder geschikt voor vakantiegangers met (kleine) kinderen die komen genieten van het prachtige berglandschap, en die een gemoedelijke en niet al te dure skivakantie willen beleven in een typisch Tiroler dorpje. Vandaar dat Pertisau al jaren bezocht wordt door een trouwe kliek Nederlandse wintersporters.


Meest geboekte busreizenInfo over Pertisau

pistes

Pistes in Pertisau

Pertisau staat bekend als kindvriendelijke skilocatie. Vlakbij het dorpje is een groot skigebied (tegen de Karwendel) met kalme hellingen, waarop (Nederlandse) leraren les geven. Voor kinderen is Pertisau dan ook een echt paradijs, waar ze rustig kunnen leren op de ski’s te staan. Hebben ze het skiën een beetje onder de knie, dan kunnen de kids hier gemakkelijk zelf op pad. Voor wintersporters die op zoek zijn naar een uitdagende locatie, met steile afdalingen, is het gebied rondom Pertisau wellicht wat te mak.

accommodaties

Accommodaties in Pertisau

Pertisau is met minder dan 500 inwoners misschien meer een gehucht dan een dorpje. Wil je hier op vakantie, dan moet je op tijd boeken, want veel accommodatie is er niet. Dat gezegd hebbende zijn er wel enkele hotels in het dorp, waaronder het grote hotel Bergland, van waaruit de oefenliften naar boven voeren. De Nederlandse invloed is, vooral in vakantietijd, in het dorp goed te voelen. Dat zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. De prijzen zijn bovendien erg vriendelijk – ook niet onaantrekkelijk.

bus

Buspendel naar Pertisau

Ga je op vakantie met de kinderen, dan kan de autoreis naar Oostenrijk erg lang duren. Gelukkig worden er naar Pertisau ook veel busreizen georganiseerd. Overweeg je deze bestemming, dan is zo’n georganiseerde reis een hele makkelijke (en bovendien vaak ook goedkope) optie. Vanaf Nederland is het iets meer dan 900 kilometer rijden, dus je bent er binnen de dag.