Vergelijk de wintersport busreizen naar Fügen

Maak een comfortabele busreis naar het geliefde plaatsje Fügen. Geniet van grote kans op sneeuw, goede pistes en rust. Boek al een busreis naar Fügen v.a. 89,-!

Vergelijk direct
Wij vergelijken
wintersport aanbieders

Busreis naar Fügen – Hoge sneeuwzekerheid

Fügen is een plaatsje in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het plaatsje ligt in het westen van Oostenrijk. Zowel in het zomerseizoen als in de wintermaanden leeft het dorpje onder andere van toerisme. Echter zijn landbouw, handel en industrie ook grote inkomstenbronnen. Ook Nederlandse toeristen komen graag naar Fügen en dan met name in de wintermaanden.

Wintersport in Fügen staat voor gezelligheid, sfeervol en kindvriendelijk. Het is een mooi en uitgerekt authentiek dorpje, waardoor het prettig vertoeven is in Fügen. Qua afstand is het dichtbij en in Oostenrijk is een grote kans dat er daadwerkelijk sneeuw ligt. Dit maakt het een ideaal oord om Fügen tot je vakantie bestemming te maken. Dat Fügen een rustig dorpje is, is ook zeker te merken aan de après-ski. Waar dat in sommige Oostenrijkse skigebieden uitbundig gevierd wordt valt dat in Fügen erg mee, al is er zeker een mogelijkheid om een drankje te drinken in het lokale café.

Vergelijk alle busreizen naar Fügen


Meest geboekte busreizenInfo over Fügen

pistes

Pistes in Fügen

Fügen heeft een relatief klein skigebied. Het is er rustig en er zijn weinig vlakke stukken. Totaal aan kilometer aan piste is meer dan 20 kilometer. Hiervan is echter maar drie kilometer blauwe piste en drie kilometer zwarte piste. De rest is rode piste. Voor kinderen zijn er in het dorp en op de piste genoeg plekken beschikbaar gemaakt, waardoor het een erg kindvriendelijk oord is. Ook buiten de piste is het goed vertoeven in Fügen.

accommodaties

Accommodaties in Fügen

In Fügen zijn veel leuke winkeltjes, cafés en restaurants te vinden. Er is echt aan de toerist gedacht door de aanleg van een zwembad en een sauna. Ook wanneer je eens niet op de latten wilt staan kan je ervoor kiezen om te gaan rodelen of schaatsen. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in Fügen. Deels zal afhangen van beschikbaarheid, maar natuurlijk ook van je gezelschap. Kies je voor een hotelkamer, gasthuis, vakantiewoning of appartement. Dit kan allemaal in Fügen.

bus

Buspendel naar Fügen

Vanaf het midden van Nederland is het ruim 900 kilometer rijden naar Fügen. Het ligt dicht tegen een snelweg, dus het is niet lastig te bereiken, maar het kan wel erg druk zijn. Vergeet dan ook zeker niet je winterbanden en ook een vignet heb je nodig om in Oostenrijk op de snelweg te mogen rijden. Heb je geen zin in dit soort zorgen? Dan kan je ook een losse busticket kopen. Een busreis naar Fügen duurt ongeveer 15 uur, waarvan grotendeels in de nacht wordt gereden. Uitgerust kom je op je bestemming aan om direct je wintersport te starten.